dimarts, 18 de novembre del 2008

TOSSA PLANA DE LLES

El dissabte de matí, Oroneta i Rapaz, juntament amb l'AfricaTwin i Marta, sortim del refu de Cap de Rec (1.940msnm) i agafem les dresseres que, a través del bosc, ens porten a la pista que uneix aquest refu amb el de Pradell.

A l'altura de l'estany de l'orri, abadonem la pista i travessant l'estany per la seua dreta i ens endisem pel Clot de l'orri, en forta pujada ens situem a la base de la Tossa, en mig d'extensos camps de neu.
Comencem a pujar, primer per neu dura, de vegades gelada, i despres directament per gel i neu ventada.
Arribem al cim (2.914msnm) i les vistes son fantàstiques sobre el Pirineu, ni un sol núvol. Les vistes excel·lents: Maladetes, Pica d'Estats, Carlit, Canigó, Puigmal, Tossa d'Alp, i cara nord del Cadí. Andorra ben carregada de neu. Al cim molt de fred i vent constant, molest i fred, molt fred.
A la baixada, les primeres pales amb bona neu, ventada a troços i regelada, però esquiable. La part intermèdia, un puto infern de neu encrostada i pedres visibles per l'efecte del fort vent, però poc a poc, es deixava "esquiar". L'última part, neu una mica mes pastosa però lliscava. Descans al refu de Pradell, i des d'aquí fins al refu de Cap de Rec. Pràcticament tot el camí esquiable fins 5 minuts abans de Cap de Rec per la pista d'esqui de fons. Neu a partir del 1900-2000m. El Refu de Cap de rec, tancat, o almenys no hi havia ningú. El del Pradell també tancat, sense part lliure.
El diumenge, voliem intentar el Puigmal, però s'ho vam pensar millor, i decidirem fer pista a Puigmal 2600, amb una neu molt bona i relativament, poca gent, sobretot a partir de mig dia. 7 hores d'esquí sense parar ni a dinar.