diumenge, 23 de novembre del 2008

PUIGLLANÇADA I TOSSA D'ALP

PUIGLLANÇADA (2,409m) pel Torrent de Coll de Pal.
Des de l'estacionament de les pistes de la Molina, prenem la pista tancada que puja pel torrent, fins que ens podem calçar els esquís a 1.900m. En les planures de l'antiga estació d' esquí de Coll de Pal, comencem a remuntar cap al SE per un marcat torrent.
Primer per neu toveta i després per neu molt glaçada, i a poc a poc ens anem situant prop de la carena que ens portarà fins al cim del Puigllançada, si be al final del torrent hem de descalçar-nos i pujar les rampes mes dretes sense els esquís i amb el piolo a la mà.
Al cim (2,409m, 2h45') molt de vent i fred, però amb una vista superba, tot i el repetidor. Aquest cim te una bona vista del Pirineu de la Cerdanya, on hi havia molt de torb; del Puigmal, ben carregat de neu; del Pedraforca i del Cadí......, del Turbón......
La baixada per les pistes en un moment, però amb glaç i perillós, però sense portejar, fins arribar a la porta del cotxe.

TOSSA D'ALP 2,536m
Des de l'estacionament de les pistes de la Masella de Coma Oriola (1,935m), prenem la vora de la pista que per la Coma Oriola ens portarà directament al cim.
Les últimes rampes, molt gelades i amb molt de vent, fins el cim de la Tossa (2,536m, 1h45').
Un cafè al Refugi del Niu de l'àliga, i descendim per les pistes en pocs minuts, i amb una neu de categoria i poca gent! Fins la porta del cotxe una altra vegada.