diumenge, 9 de desembre del 2007

Vall d'Estós - Pics de Clarabides 3.020m i 3.012m

El pont de desembre vam estar a la Vall d'Estos. Aquest era l'única vall de la zona de Benasc que no haviem trepitjat.
Sortim de Barcelona el dijous de matí, i arribem al pàrquing de l'entrada de la Vall (1.280msnm) a mig dia, i mentre fem un mos, se'ns fan ja les 15:00 hores. Com que le dia cada cop és menys llarg, hem d'intentar afanyar-nos per no haver de caminar de nit. Tenim encara unes dos hores i mitja fins el refugi d'Estós (1.890msnm) i 610md.
Al mati següent s'alcem del llit a les 7:00 i mentre desdejunem i fem les boses donen les 8:30. Sortim del refu, prenent una senda que surt al costat dels banys del refu, i que en primer terme planeja pels prats fins creuar el barranc de Gías, que per traces de sendera anem seguint fins superar el primer ressalt de la vall, que ens dona pas als circs que conformen aquest indret.
Be, l'ascensió te poca cosa, pujar pujar i pujar, fins que es troba una canal ,suau de pendent, que ens porta a la la bretxa de gias. Des d'aqui ja no tenim mes que pujar el Gias a l'esquerra, i els clarabides a la dreta. Vam trobar una mica perillós el gias, mes que res per l'estat de la neu, així que ens conformarem amb els clarabides.
Despres, començà a entrar la boira, començà a nevar, i nosaltres començarem a baixar, i a baixar, i a baixar, fins al refu.
Al dia seguent, vam anar a visitar els llacs de batisielles, però es quedarem al inferior i poc a poc arribem al cotxe, i cap a barcelona. Un pont poc aprofitat esportivament parlant.